Evenmens
 

Een broer met autisme, een moeder met ms, een vader met een depressie, een zus met het syndroom van down. Het zijn allemaal voorbeelden van opgroeien met zorg voor een naaste. We noemen deze kinderen jonge mantelzorgers. Dit speelt bij één op de vier kinderen in Nederland. 

Evenmens ondersteunt deze kinderen en werkt aan meer aandacht, begrip, herkenning en erkenning voor jonge mantelzorgers. Dit creëren we o.a. door scholen, kinderen en gezinnen te informeren over wat wij verstaan onder een jonge mantelzorger en de impact hiervan. Hoe je leven kan zijn als je vaak rekening moet houden met je zusje met autisme en haar boze buien, thuis veel helpt omdat je moeder chronisch vermoeid is of je je zorgen maakt omdat je vader een slechte start van de dag had.

We willen u laten weten dat Evenmens een ondersteuningsaanbod heeft voor deze kinderen vanaf 6 jaar. Er worden geheel kosteloos activiteiten en praat en doe-groepjes georganiseerd en ook is er altijd ruimte voor een luisterend oor door een van de consulenten van Evenmens, informele zorg voor elkaar.

Kijk voor meer informatie eens op onze website: www.evenmens.nl of bekijk onze flyer.

Wilt u nog meer informatie over Evenmens, bel dan naar 0548 638 830.

 

dames evenmens